• Maklumat Terkini Covid-19

    Klik untuk mendapatkan maklumat terkini berkaitan Covid-19 seperti jumlah kes baharu, kes sembuh baharu dan kematian baharu.

  • Facebook Fanpage

    Klik untuk mendapatkan perkongsian terus melalui fanpage. Terdapat sesetengah perkongsian yang hanya dibuat melalui fanpage sahaja.

  • Ciapan Twitter

    Klik untuk mengikuti kemaskini secara terus melalui twitter.

  • Youtube Channel

    Klik untuk menonton video tutorial beserta dengan penerangan terperinci di channel youtube.

  • Kisah 25 Rasul

    Bermula 4 May 2020, satu kisah nabi dari 25 Rasul akan dikongsi setiap hari dan dijangka akan tamat selepas Hari Raya Aidilfitri. Semoga kita semua mendapat manfaat.

don't put your laptop inside the car

Subject: Does laptop detector exist?

Laptop detector does really exist. For those who have never heard of it, here are the pictures of the detector:
Even the wifi, bluetooth or the entire notebook is completely off, it can still be detected via radio frequency, so never leave your laptop, pda, handphone in the car coz PEOPLE KNOW.

These devices are not expensive, it costs less than RM50 for the thieves to start the "business".

From : Wan Ahmad Wazir Afandy




itu hari dah kuar cite pasal benda ni dalam 360 di tv3.
saja ja nk hangatkan balik.
sape2 yang ade laptop hati-hati ya.
husband kawan kawe baru ja hilang laptop, external hard disk,etc kat shopin complex.
kesian betul..






jerat sms

+60162611429
Hantarkan kpd saya YES atau OK utk download movie yg panas panas!! Cepat cepat...

+60103855348
Zun,im car wash now c u ofic 11pm to9, sms On aj ke 33887 ada japan model xvideo, ur sis back yet?


ni 2 sms yg terbaru.
macam2 cara org cari duit sekarang.
sape2 yg terkena mesti kaw2 kredit henset keno potong.hehee..
kena lak yg servis bulan2 bayar,tiap2 bulan byr yuran langganan la jawabnya.

bagi yang dah terkena, cara nk stop senang ja..

taip STOP atau STOP ALL dan hantar ke no servis yang telah dilanggan secara tak sengaja. selesai..






sabar jer la

Boss berkata kepada Secretary : Kita akan outstation selama seminggu, jadi aturkan segalanya.

Secretary menelefon Suaminya : Untuk seminggu boss saya dan saya akan outstation, awak pandai2 jaga diri nanti...

Suami menelefon Buah Hatinya : Isteri saya akan outstation selama seminggu,jadi mari kita habiskan masa bersama-sama....

Buah Hati menelefon Murid tuisyennya : Saya kene bekerja selama seminggu,jadi awak tak perlu datang untuk tuisyen...

duyung ditemui di kudat

biar betul!!~
kawe pun tak dapat pastikan kesahihan video kat bawah nih..
malangnya dah mati.kesian pulak tgk..
maklum la dah nampak cam manusia kan.huhuu..

wanita ditangkap khalwat mengaku anak kerja Jawi

KUALA LUMPUR: “Tak perlu tangkap saya, anak saya juga anggota Jawi,” itu alasan seorang wanita berusia 30-an yang ditahan kerana disyaki khalwat bersama pasangannya dalam Operasi Bersepadu Cegah Gejala Sosial oleh Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi) di sekitar hotel murah di sini, awal pagi semalam.

Pasangan wanita terbabit, lelaki warga pakistan pula memberi alasan mereka sudah berkahwin tetapi gagal menunjukkan dokumen berkaitan apabila diminta.

Ketika serbuan dilakukan di rumah tumpangan di Jalan Petaling, wanita itu pada mulanya bersembunyi di dalam tandas dan mengunci pintu bilik dari dalam.

piala malaysia

tiada ape lagi yang boleh kawe ucapkan.
semoga piala malaysia balik ke kelate tahun ni.
amin


http://tiapdetik.blogspot.com/2009/06/lagu-bola-kelate-buleh-kelate-buleh.html






cheapest car bodykits in town

ade brani??
hehee..



aku kaya

From: YAHOO LOTTERY PROMOTION
Sent: Wed, November 4, 2009 9:40:39 PM
Subject: Congratulations,you have won

Hi,


View attached copy and contact your agent for your prize money.


Mrs. Rosemerry Kimberly
Yahoo! Lottery Cordinator

Nb: Do not reply in this email id.

during the hard times..

saja ja ni,tampal2 gambar kartun.
sekarang ekonomi negara kita pun dah makin ok.
alhamdulillah.
dah dkt2 hujung tahun ni, agak2 ade jalan x nk dapat bonus.hehee..





november rain

sekejap ja masa berlalu.
tup2 dah 1st Nov ari ni.

sekali teringat cite2 mase kanak2.
mase tu baru nak blaja2 nyanyi lagu english.
lagu english yang pertama sekali kawe hafal November Rain (guns n' roses).
makan hari jugak la baru boleh nyanyi2 walaupun emm emm emm ja.hohoo..
nasib baik dah ade clipvideo dia..xsusah sgt la nk ngafal
part paling best clipvideo ni masa slash tgh goreng2 depan church kat tengah2 gurun.