cara parking kereta di rumah dengan selamat

sebenarnya da xtau nak cite pasal ape.
ntah camane boleh terfikir nk berkongsi cara parking kereta yang agak bergaya.
mungkin ada yang pernah guna cara ni kat rumah.
bagi yang belum pernah buat, semoga bermanfaat ;-)


mampu xkorang agak jarak kereta dengan dinding sedekat ini dari dalam keta. tak konfiden kan. senang ja ni. caranya camni..


cuba perhatikan gambar di bawah.

ada nampak sebarang benda ganjil tak? hehee..
ada satu garisan di dinding kan.
ngam2 dengan tombol tekan kunci kereta. tu la rahsianya :-)

mula2 korang agak dulu jarak kereta yang nak dari dinding rumah.
pastu tanda kan dengan satu garis ke atau tampal pita pelekat ke. terpulang..
pastikan masa masuk parking tu, korang agak2 selari ja garis tu dengan tombol kunci kereta..kira selamat la keta korang.

pesanan:
1- sentiasa pastikan keta dah free gear + tarik handbreak sbelom lepaskan clutch bagi kereta transmisi manual.
2- pastikan dah laraskan ke gear P + tarik handbreak sebelum lepaskan break bagi keta transmisi otomatik.

jangan ade kes yang tercium dinding rumah dah la.
simieY pernah kena sekali. calar sikit2 ja

15 ulasan:

911 berkata...

tak miss sasaran ke bro?.. tak berapa nak berani la pulak hahahaha..

simieY berkata...

terlebih terkurang sikit tu kira ok la sbb da setkan jarak selamat utk sebarang kemungkinan ;-)
pernah terlupa free gear skali..
terasa getaran keta cium dinding.hehee..

Lonecryer berkata...

bijak2.. hehe

Maxloon120 berkata...

Pakai garis kat dinding?? hahah memang bagus petua ini! XD XD

onniey84 berkata...

mak aii rapatnya...takut la kalau tercup cup cup..
kalau tak konfiden jgn buat..heheh
takut kes terlupa free gear..haa pompuan jgn buat okeh

Best Of Me 321 berkata...

woow sampai kena conteng dinding! :D

simieY® berkata...

Lonecryer,Maxloon120,onniey84 : jom cuba ;)
Best Of Me 321 : boleh menimbulkan riak kalu time nk parking tu jiran sbelah ada kat depan umah.huhuu..

meezwan berkata...

siap buat garis tuh..aku penah buat lagi rapat..kehkeh

fatihah berkata...

pening2...wtkn kt uma aku...huhu

faizulamin berkata...

bijok mu nih!
enjiniyer made in kuittho!

markyie berkata...

sumak...suko2 mung aku aja ore lamo doh

Budak Malu818 berkata...

cnang2,bro jerlah yg tolong parkingkan..haha..

BULLET berkata...

xleh la bro..xbest camtu...lagi selamat kalau letak kayu atau batu kat lantai...baru best...selamat sangat

a t t berkata...

anda!!
gile hebat la..
xberani nk buat~uhuu~

Tanpa Nama berkata...

Salam.... boleh join dan berkongsi blog