• Maklumat Terkini Covid-19

    Klik untuk mendapatkan maklumat terkini berkaitan Covid-19 seperti jumlah kes baharu, kes sembuh baharu dan kematian baharu.

  • Facebook Fanpage

    Klik untuk mendapatkan perkongsian terus melalui fanpage. Terdapat sesetengah perkongsian yang hanya dibuat melalui fanpage sahaja.

  • Ciapan Twitter

    Klik untuk mengikuti kemaskini secara terus melalui twitter.

  • Youtube Channel

    Klik untuk menonton video tutorial beserta dengan penerangan terperinci di channel youtube.

  • Kisah 25 Rasul

    Bermula 4 May 2020, satu kisah nabi dari 25 Rasul akan dikongsi setiap hari dan dijangka akan tamat selepas Hari Raya Aidilfitri. Semoga kita semua mendapat manfaat.

CONTEST : Apa Saya Nak Buat Kalau Diberi RM100

contest ini diambil dari blog apih yang dicilok dari blog malwana yang mana datangnya dari blog diari seorang lelaki.
panjang betul ceritanya.hehee..

syarat-syarat penyertaan:

1- pasang banner contest


2- backlink ke entri asal contest :


3- apa simieY nak buat kalau diberi RM100

industri penternakan burung layang - layang (burung walit)

 sekadar gambar hiasan

another boring sunday!!~
arini simieY telah buat keputusan untuk membersihkan 2 bilik belakang.
dah lebih stengah tahun 2 bilik belakang tu simieY jadikan stor dan hanya guna master room ja.
nanti boleh dijadikan guest rooms.
bilik - bilik tu pun dah jadi sarang burung, maklum la tertutup ja sebelum ni pintunya.
memang patut la 'dia' jadikan sarang.hehee..

Earth Hour 2010



cara periksa kawan online, invisible dan offline yahoo messenger


kawe google satu website, Tech Salsa.
saja nak cari tips dan tricks untuk komputer serta menambahkan ilmu tentang komputer.
kawe terjumpa satu artikel yang menarik tentang yahoo messenger.
kawe kongsikan bersama kawan-kawan semua.

blogger dapat award??


sungguh musykil rasanya.hehee..
dimenangi pada 20 March 2010 02:42 AM

kredit kepada cik shada wentz.

soalan2 yang banyak tu tak nak jawab la.
boleh tak??

hehee..




kesalahan melanggar lampu isyarat

sekadar gambar hiasan

gambar di atas tiada kena mengena dengan apa yang mahu simieY kongsikan di sini.
melanggar lampu isyarat yang mahu simieY ceritakan ni pun bukan mempunyai maksud seperti gambar di bawah.
innocent traffic light

cara pasang alexa pada blog dan tingkatkan ranking

best gak kalau dapat tahu rank blog kita di dalam negara sendiri mahupun di dunia
sekurang-kurangnya dapat memotivasikan kita untuk terus menghasilkan output yang berkualiti.

simieY baru ja pasang widget rank alexa pada blog ni.
seingat simieY, hari pertama daftar di alexa rank blog ni di Malaysia 44,000 dan di dunia 4,646,800. mungkin angka yang cukup banyak.hahaa…
dari semasa ke semasa, simieY sentiasa pantau rank blog ni.
maklum la, tengah teruja dengan benda baru kan:p

di sini simieY nak berkongsi tip2 untuk meningkatkan lagi ranking blog.
tu pun simieY dapat melalui carian google ja:

DiGi’s So Easy to be Famous Contest

hehee...
dengan muka yang tak malu kawe masuk contest DiGi’s So Easy to be Famous.
tengok gambar kat bawah.
teka la mana satu kawe.hehee..



nanti pakat2 vote tau.hehee..

alang-alang dah masuk contest, kawe pun masuk contest untuk video skali.

vote kaweyer.hehee..
thanks!!~




aliran trafik percuma dengan easyhits4u.com

masalah utama para blogger yang memasang iklan berbayar:

trafik tak berapa banyak..
tak ada masa nak blogwalking tiap2 hari..
tidak mampu menarik perhatian pembaca dalam jangka masa panjang..

bermacam-macam cara dibuat tapi trafik tak banyak seperti yang diingini..


nampak tak banner bahagian atas entri ni..

easyhits4u.com

ini lah penyelesaiannya.hehee..
kos perlu dibayar = RM 0.00

mahu bukti keberkesanan easyhits4u.com??
mahu tahu caranya??

mencari keredhaan Allah