Bercakap Dengan Jin


psstt...
sape suka baca buku2 cite hantu?
kawe sebenarnya dah lama jumpa lubuk cite hantu baekkk punya.
baru berkesempatan nak kongsikan di sini.hehee...
 
"NOVEL mistik, Bercakap Dengan Jin amat popular di negara ini pada tahun 1980-an. Namun, pengarangnya, Tamar Jalis, masih misteri. Ada yang mengatakan penulis sebenar sudah berusia lebih 70 tahun dan tinggal di Bruas, Perak tetapi beliau enggan dikenali.

Penulis skrip filem Gentayangan, Shahriman Wahap mengatakan beliau mendapat idea menulis skrip filem itu daripada sahabatnya Achio dan datuk saudara kepada seorang saudaranya iaitu Tamar Jalis.Terdapat lebih 200 siri Bercakap Dengan Jin yang ditulis oleh Tamar Jalis selain lebih lima tajuk novel. Nama Tamar Jalis terkenal pada tahun 1980-an dan 1990-an. 
Antara kekuatan Tamar Jalis ialah kisah yang beliau hasilkan seolah-olah pengalaman sebenar beliau manakala bahasa penceritaannya
mudah difahami."

kosmo 23 Jan 2010

walaupun ia sebuah buku cite hantu dan sepatutnya pembaca akan berasa takut selepas membacanya.
anda pasti terkejut sekiranya kawe cakap pengalaman itu mungkin anda tidak perolehi apabila membaca buku ini.
kawe dah baca sampai episod 100. stakat ni bagus la buku-buku ni.
mesej yang ingin disampaikan dan perkara yang mahu ditekankan oleh penulis amat jelas iaitu menyembah Allah yang satu serta mengikuti ajaran Islam dan menjauhi larangan2nya.

Bagi yang berminat, anda boleh terus membaca di laman web BERCAKAP DENGAN JIN.
Sekalung tahniah kepada pemilik blog ini kerana sudi berkongsi salah satu bacaan yang menarik ini.




18 ulasan:

fathiahRAIHANA berkata...

takbole la ,
sayee amat penakot :D:D

simieY berkata...

best..cube baca barang seepisod dua ;)

~cinta hati~ berkata...

bijop miey..kat umoh ore adow ugop buku ni...

simieY berkata...

sayo baco 2 3 book maso kecik2 mulo.
tu pun siap ngiga :))

Tips Cahaya berkata...

Hi, my friend... ;)

vie berkata...

huff... aku tidak suka horor!!!!

Deni berkata...

sepertinya bagus nih sob.. cari ah

alkatro berkata...

hi takut lah saya, betul betul betul :D

ebl berkata...

seramnya...

lina@happy family berkata...

saya tidak suka cerita hantu, bisa susah tidur nanti...

simieY berkata...

dijamin cerita hantu ni lain dari yang lain :)

Ahmad Zulfadhli berkata...

cerita tahyul dan khurafat boleh manjauhhkan diri daripada Allah S.W.T.

simieY® berkata...

ahmad zulfadhli :
pandangan peribadi simieY selepas baca 107 episod.
penulis hanya menceritakan tentang peri pentingnya menjadi insan yang baik serta mengikut semua suruhan Allah S.W.T. dan meninggalkan laranganNya.
cerita ini juga tidak mengandungi unsur-unsur yang bertujuan untuk menakut-nakutkan pembaca.

Ned Gumbilai Tumunda berkata...

hahaha... lebih suka baca ceta magic dari ceta hantu...

manjalara berkata...

layari blog ini kalau mau baca siri bercakap dengan jin yang belum di jilidkan menjadi bukuhttp://siriceritabercakapdenganjin.blogspot.com/

www.77yum.com berkata...

可貸車價150%‎
銀行二胎代墊
周轉
低利貸款買車
汽車貸款首選
車貸線上客服
利率
全方位貸款
分期償還

av女優 berkata...

個人貸款
原車融資
汽車增貸問題
貸款
汽車貸款1天核貸完成‎
汽機車借款
貸款免費諮詢
銀行原車融資貸款
汽機車貸款

yanmaneee berkata...

christian louboutin outlet
fila disruptor
golden goose
hermes handbags
christian louboutin outlet
retro jordans
balenciaga
adidas gazelle
christian louboutin shoes
kobe 9