• Maklumat Terkini Covid-19

    Klik untuk mendapatkan maklumat terkini berkaitan Covid-19 seperti jumlah kes baharu, kes sembuh baharu dan kematian baharu.

  • Facebook Fanpage

    Klik untuk mendapatkan perkongsian terus melalui fanpage. Terdapat sesetengah perkongsian yang hanya dibuat melalui fanpage sahaja.

  • Ciapan Twitter

    Klik untuk mengikuti kemaskini secara terus melalui twitter.

  • Youtube Channel

    Klik untuk menonton video tutorial beserta dengan penerangan terperinci di channel youtube.

  • Kisah 25 Rasul

    Bermula 4 May 2020, satu kisah nabi dari 25 Rasul akan dikongsi setiap hari dan dijangka akan tamat selepas Hari Raya Aidilfitri. Semoga kita semua mendapat manfaat.

email daripada Ibrahim Ali


terkejut simieY dapat satu email bertajuk URGENT FROM IBRAHIM ALI  Smiley
maklum la, simieY ni hanya orang biasa ja Smiley


seribu satu rasa debar dalam hati saat nak klik email tu.huhuu..

Yang Berhormat Dato' Paduka Ibrahim Ali

promote Kelab Jaguh sikit
anda warga Pasir Mas??
dah mendaftar dengan Jaringan Gerak Usaha Pasir Mas (JAGUH) ke belom??
cepat2 la mendaftar yer, banyak faedahnya Smiley

terus bersambung ke cerita pasal email Smiley
Sebaik sahaja email diklik maka terpampang la kandungannya.
Tanpa ada rahsia simieY dengan bangganya menyalin dan menampal kandungan email tu kat entri ni

bertuah sebab tak ade perasaan...


pelik!!~
kenapa masih rasa bertuah walaupun tAk adE perasaaN??

tAk adE perasaaN = My name is............
bertambah2 pelik pula rasanya!!~


kenapa tAk adE perasaaN??
apesal pulak nak rasa bertuah??

hmm..
dah banyak sangat soalan. hehee..

siapa2 yang rasa dirinya seorang yang bertuah sila join Cabutan Bertuah Versi Tak Ada Perasaan di blog tAk adE perasaaN Smiley

gud luck!!~




Perisian Vista TuneUp Percuma

ada software baru yang bagus untuk kesihatan pc Smiley
simieY tak berapa pandai sangat translate bahasa asing ni Smiley
sila guna translator pada bahagian kanan blog ni yer














Vista TuneUp suite is the smartest way to solve computer problems  and protect your valuable data. This easy-to-use software helps you eliminate system crashed, prevent computer problems, and restore your system to a healthy state .
       Eliminates system crashes, freezes and slowdowns
       Automatically identifies and repairs common Windows problems
       Easy to download, install and use
       Free support and service
Download NowDownload Now

Here is a list of tools included in suite:

jadual catuan air kawasan batu pahat 29/032010 ~ 29/04/2010

jadual catuan bekalan air di Batu Pahat

perhatian kepada sesiapa yang tinggal di batu pahat

pbebank fake alert!!

hmm..sebelum ni dah dapat email maybank2u fake alert
pagi tadi dapat pbebank fake alert pulak  Smiley

pagi2 lagi dah suspen.huhuu.. Smiley

tak nak komen banyak untuk post kali ni
diharap sesiapa yang mempunyai akaun public bank berhati-hati bila terima email yang beritahu akaun anda ditahan

jangan terpedaya

selamat hari jumaat Smiley



tagged yang pertama kali

sekadar gambar hiasan

simieY telah ditag oleh cik farah jam 7:12pm tadi Smiley
weii..betul la Smiley
bukan saja-saja nak populariti murahan ni
tengok gambar kat bawah kalau tak percaya Smiley



ada 4 benda yang simieY kena buat.huhuu..
1. Go to your photo files, select the 8th photo folder.
2. Select the 8th photo in that folder.
3. Post that photo along with the story behind it.
4. Then challenge 8 blogging friend to do the same.

senang ja ni.hohoo Smiley

MAGGI® Mee My Way™ contest

arini dah masuk hari ketiga simieY dapat buffered campaign dari Maggi Smiley
simieY dengan sukacitanya nak bercerita sikit tentang contest ni
sebelum tu klik dulu iklan maggi yang keluar kat atas
baru la best sikit nak bercerita Smiley

kalau tak silap simieY, ini kali kedua Maggi buat contest.
mungkin disebabkan sambutan yang menggalakkan sebelum niSmiley

sekarang ni dah ada balik iklan 2 orang budak laki masuk pasar basah.
tengok ikan teringat Maggi Mee.
tiba2 sorang hilang
tup2..keluar dari kotak fiber sambil angkat ikan tinggi2 dan jerit

besarrrr punyerrrr!!!Smiley


lucu betul.hehee..


cara menyertai contest ni senang jer dan 30 finalis akan dipilih untuk diundi

jom mendaftar di YouthSays.com

simieY nyaris-nyaris nak menang bid iPod Nano 8GB di YouthSays.com
laa..tak percaya. tengok gambar kat bawah.



satu angka ja kurang.hehee..
takde rezeki simieY
tahniah kepada saudara abong.

ini salah satu benda menarik kat YouthSays.com
kalau kita jawab survey pun dapat ganjaran juga.
bagus betul la :)

tafsir mimpi menurut al-quran dan as-sunnah

sekadar berkongsi.
anda hanya perlu taip seringkas dan setepat mungkin di dalam ruangan search.
kalau dah keluar..

You have either reached a page that is unavailable for viewing or reached your viewing limit for this book.

paham-paham sendiri la yer.hehee..
buku kat kedai pun tak boleh baca sampai habis =)

kaki katak dalam mee goreng

KUALA LUMPUR 19 Mac – Sanggupkah anda menikmati hidangan mi goreng berlaukkan kaki katak seperti insiden yang menimpa seorang pelajar lelaki ketika dia sedang menjamu selera bersama ahli keluarganya di sebuah kopitiam di Bukit Tinggi, Klang baru-baru ini.
Dalam kejadian kira-kira pukul 8 malam pada 11 Mac lalu, Aliff Shanaz, 23, terkejut apabila mendapati terdapat kaki katak dalam menu mi goreng yang dinikmatinya selepas tiga kali dia menyuap hidangan itu.
 Sejurus selepas kejadian itu, dia terus mengadu kepada juruwang di kopitiam berkenaan yang kemudiannya memaklumkan perkara itu kepada pengurus kedai makan tersebut.

mengesan tanda-tanda penyakit di rumah



Bahasa tubuh (body language)

Bahasa tubuh yang simieY maksudkan bukan yang kenyit mata, jelir lidah, angkat tangan, etc tu.hehee..
bahasa tubuh yang dimaksudkan ni ialah simpton-simpton dengan kata mudah isyarat yang ditunjukkan oleh tubuh badan kita apabila badan kita tidak sihat atau dijangkiti oleh virus.


sesetengah daripada kita dan simieY juga tidak terkecuali lebih suka mengelak daripada berjumpa dengan doktor apabila mengalami simpton penyakit yang tidak berapa serius.

ada yang beranggapan, tubuh akan menjadi 'manja' @ 'tidak kuat' sekiranya terus disogokkan ubat apabila menghidap penyakit.
setakat ini, belum ada yang tampil untuk membuktikan sejauh mana kebenarannya.

pertunjukan slaid di atas boleh dijadikan rujukan untuk memeriksa keadaan badan di rumah.
sila dapatkan rawatan lanjut di hospital-hospital kerajaan atau swasta untuk maklumat terperinci dan rawatan lanjut.


semoga bermanfaat!!~

dah macam misi lak rasanya :p




salah isi minyak kereta

perbandingan di antara enjin diesel dan enjin petrol

nuffnang bagi warning kepada nuffnangers

petikan email yang simieY terima jam 9:20pm daripada nuffnang..