uji tahap IQ anda

Repost :
Bila bercakap pasal tahap IQ. mungkin imej einstein melayang-layang di minda anda. Berapa tahap IQ anda? simieY sendiri pun tak tahu berapa tahap IQ simieY. sebenarnya tahap IQ merupakan seuatu yang cukup subjektif dan mungkin amat sukar untuk dicongak.

Apa-apa pun simieY mahu berkongsi satu soalan yang mungkin cukup senang bagi si genius.huhuu..

bagi yang tak thu jawapan walaupun dah bermacam-macam cara kira.
jangan tension-tension yer..


Soalannya seperti di bawah:

They say only people with an IQ 120 and over are able to figure this out.
If:
2 + 3 = 10
7 + 2 = 63
6 + 5 = 66
8 + 4 = 96
Then:
9 + 7 = ????

bagi yang dah dapat jawapannya, anda boleh masukkan nama anda kat fail ni
format office 2007 - http://dl.dropbox.com/u/4059018/uji%20IQ%20anda-2007.xlsx
format office 2003 - http://dl.dropbox.com/u/4059018/uji%20IQ%20anda-office%202003.xls
pastu save dan challenge kawan2 yang lain

simieY : nama saya dah tersenarai.hehee..

3 comments:

  1. whoott...i hate mathematics!

    BalasPadam
  2. ayarkk..
    cuba la dulu.hehee :)

    nak kena cari soalan2 geografi untuk kerja rumah minggu depan

    BalasPadam

Thanks for your comment.