• Maklumat Terkini Covid-19

    Klik untuk mendapatkan maklumat terkini berkaitan Covid-19 seperti jumlah kes baharu, kes sembuh baharu dan kematian baharu.

  • Facebook Fanpage

    Klik untuk mendapatkan perkongsian terus melalui fanpage. Terdapat sesetengah perkongsian yang hanya dibuat melalui fanpage sahaja.

  • Ciapan Twitter

    Klik untuk mengikuti kemaskini secara terus melalui twitter.

  • Youtube Channel

    Klik untuk menonton video tutorial beserta dengan penerangan terperinci di channel youtube.

  • Kisah 25 Rasul

    Bermula 4 May 2020, satu kisah nabi dari 25 Rasul akan dikongsi setiap hari dan dijangka akan tamat selepas Hari Raya Aidilfitri. Semoga kita semua mendapat manfaat.

everybody's changing

henshin!!~
follower kamen rider tahu la apa bendanya ni
kalu dimelayukan menjadi
bertukar!!~

semua orang sedang berubah
sama ada dari segi tingkahlaku,kerjaya,pandangan kepada sesuatu dan sebagainya
semoga perubahan² tersebut lebih menjurus ke arah positif

jom kita layan video klip..
fikir²kan dah berapa banyak perubahan positif telah kita buat sepanjang hidup kita.
sama ada pada diri sendiri atau komuniti..





jangan gelak lebih² sudah

laju lebih 40km/j baling batu!! & burung pada 500mph

kalu kita convert kepada km/j, 500mph = 804.67 km/j
di negara kita 1/10 daripada laju tu pun dah cedera teruk kalau eksiden ek.
ada sesetengah tempat, bawak laju dari 40km/j pun dah kena baling batu.
betull..
 kalu ko brani sangat bawak la laju²

Look at what birds can do at 500mph

IF YOU THOUGHT THAT HITTING A BIRD WAS NOT ENOUGH TO TAKE DOWN AN AIRPLANE.... ..
THEN, THINK AGAIN !!

cara block spam email pada Yahoo! mail

ape perasaan anda bila sign in ja email..
penuh inbox dengan email² sampah yang anda tak mahu baca.
kadang² rasa menyampah nak sign in email kan.keh³

kalau kumpul² semua email bawa keluar, mahu penuh satu bilik

simieY dah guna akaun email yang sama dari 31-Jul-2000 sampai sekarang
agak² dah satu lori sampah dapat email spam.hahaa..
hari ni baru tergerak hati nak berkongsi cara untuk setting block spam email.
selamat mencuba!!~

maybank2u fake alert 2

email pertama simieY dapat:
http://simiey.blogspot.com/2009/10/maybank2u-fake-alert.html

email kedua simieY dapat:


klik untuk besarkan


pesanan khas oleh bahagian perkhidmatan pelanggan maybank2u.com.my

Don't be fooled by FAKE M2U! Never click on e-mail links
Security Alert (23/5/2008)

blogwalking award 2010 untuk semua pengikut dan pengunjung

award yang tak seberapa. keh³

award ni simieY buat sebagai penghargaan kepada semua rakan blogger yang telah melakukan aktiviti blogwalking ke bℓog buðak χ-nakaℓ ♂ secara sengaja ataupun tidak sengaja bermula dari 17/7/09 sehingga ke hari ni.

artikel untuk mengurangkan 'monday sickness' anda

mesti ada yang tak bersemangat kerja arini
maklum la hari pertama kerja lepas berehat² kat rumah
semoga artikel di bawah dapat mengurangkan 'monday sickness' anda


sekadar gambar hiasan, tiada kena-mengena dengan pembaca


Fakta atau Auta?

saja ja masukkan belut dalam dubur kawan untuk suka-suka

cacing yang banyak dalam perut pun boleh mendatangkan bahaya.
inikan pula seekor belut 20 inci panjang.huhuu..

Doctors had no idea how the eel had gotten into the man before his friends confessed to their prank.


A chef with possibly the worst friends in the world died after a live eel shoved up his rectum as a prank when he was passed out drunk gnawed through his guts.

The 59-year-old man, a chef, was reportedly taken to a Sichuan hospital complaining of abdominal pain, dehydration and a great deal of anal bleeding. He was soon diagnosed as being in a severe state of shock.

Doctors mystified by the man's abdominal pain and anal bleeding cut him open and were astonished to find the 20-inch eel lodged in his rectum.

lelaki paling bijak dunia tolak hadiah AS$1 juta (RM3.3 juta)

gambar orang yang bijak tu

ST PETERSBURG – Walaupun memenangi hadiah wang sebanyak AS$1 juta (RM3.3 juta) kerana menyelesaikan masalah matematik paling sukar sejak 100 tahun lalu, hadiah itu ditolak bulat-bulat oleh pakar matematik Rusia, Dr Grigory Perelman (gambar).

Bukan sahaja hadiah, lelaki berkenaan turut menolak gelaran manusia paling bijak di dunia yang diberikan kepadanya.

“Saya tidak memerlukan hadiah. Apa yang saya miliki sudah mencukupi,” kata Perelman berhubung tawaran oleh Institut Matematik Clay di Cambridge, Negeri Massachusetts iaitu sebuah institut berprestij dari Amerika Syarikat (AS) pada minggu lalu.

Dia yang berusia 44 tahun, diberikan hadiah itu kerana berjaya menyelesaikan masalah geometri sukar yang dinamakan Poincar conjecture.

baby sebesar telur ayam!!!


gambar² kat bawah ni akan menceritakan segalanya.
jangan terkeliru lagi yer.hehee..Smiley

Marzipan Babies


Thought you'd be as fascinated with these as I was. These are made with marzipan (almond paste and egg white)....... really unbelievable! While some of the faces may look "crafted" rather than "real", every detail is amazing, and the rest looks VERY real. And whats more.... you could eat them (not that you would!).

781,600 links percuma dengan menggunakan binarytraffic.com

Do you want lots of web traffic? Then you better read this!
We can make web sites with tons of traffic and hits, we have sites with #1 positions on Google (TM), we have many domains names and generate several million dollars a year from web based businesses. We even know what your thinking! You think we are arrogant. Well we don't care, we know how to make sites big on the interent and if you want to be a sucess too then we can help. In business it is all about money and the first rule for web business is: Web traffic = Money

konfiden ja wat statement we have sites with #1 positions on Google (TM)Smiley
kalu la betul, fofular la blog kamu.hehee..

jawab survey dan klik iklan² dapat duit

berikut adalah sumber² pendapatan sampingan simieY
sekadar untuk mengisi masa lapang Smiley


   adf.ly - shorten links and earn money!   

   Traffic Exchange with 160,000+ members

koleksi ceramah agama ustaz azhar idrus

Di sini simieY mengambil peluang untuk berkongsi koleksi ceramah Ustaz Azhar Idrus.

Video koleksi ceramah ni diupload oleh dua orang hamba Allah yang simieY sendiri tak kenal.

Kita seharusnya bersyukur kerana beerkat usaha yang telah dilakukan oleh mereka, kita berpeluang mendapat panduan dari Ustaz Azhar Idrus

Semoga kita semua beroleh manfaat. InsyaAllah

tag undang² laut cik anen


 undang-undang laut melaka
:: tag ni nampak aje senang tp susah ouh ::
:: copycat kat blog anda ::
:: guna huruf pertama nama anda untuk jawab soalan ini (cth name aku siti nurhaliza then gune laa huruf S...oke paham? ::
:: jgn2 nak hipopotamus hipokrit kalo jwb tag ni ::
:: guna jawapan sendiri taw namo tiru2 ::
:: jgn guna jawapan yg sama untuk setiap soalan ::
:: lagi satu xleh guna nama sendiri untuk soalan boy/girl name ::

Weeave Contest (Digi)

perasan tak iklan terbaru digi kat bahagian atas blog ni Smiley

wahh... gilir2 keluar pulak iklan Maggi dengan iklan Digi ni
suke³ Smiley
tak salah kalau mencuba, xkeluar modal pun.hehee..
hanya dengan buat 4 cara mudah, dah berpeluang untuk menang Macbook Pro. menang Blackberry Bold pun jadi la daripada tak dapat apa²


Smiley

step 1 : register
step 2 : share
step 3 : earn
step 4 : lead

untuk menyertai contest ni, klik pada gambar atau pada iklan Digi pada blog ni kalau dia keluar.
nak senang, klik ja kat sini.

senang ja kan..

jadual catuan air kawasan batu pahat 30/04/2010 - 29/05/2010



sambungan catuan air bagi kawasan batu pahat!!


simieY minta maaf sebab baru update blog arini.
berikut adalah jadual catuan air terkini bermula daripada 30/4 sehingga 29/5.