Tunku Ismail tiada akaun Facebook!!~

JOHOR BAHRU – Tunku Mahkota Johor (TMJ), Tunku Ismail Ibrahim Ibni Sultan Ibrahim, 25, tidak mempunyai akaun laman rangkaian sosial Facebook sendiri.


TUNKU Mahkota Johor, Tunku Ismail Ibrahim.

Menurut sumber terdekat istana, hanya dua orang putera Sultan Johor yang mempunyai laman rangkaian sosial tersebut iaitu Tunku Temenggong Johor, Tunku Idris Iskandar, 22, dan adindanya, Tunku Abdul Jalil Iskandar, 20.


Selain kedua-dua putera tersebut, mana-mana laman Facebook yang mendakwa pengendalinya merupakan putera atau puteri kepada Sultan Johor adalah tidak benar sama sekali.

“Hanya Tunku Idris dan Tunku Jalil yang mempunyai akaun Facebook, yang lain-lain (termasuk Tunku Ismail Ibrahim) tiada.

“Malah, Tunku Idris dan Tunku Jalil juga tidak sewenang-wenangnya menerima permintaan mana-mana individu tidak dikenali untuk menjadi rakan dalam Facebook melainkan kerabat dan kenalan terdekat,” kata sumber itu ketika dihubungi.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas laporan muka depan Kosmo! semalam mengenai tindakan seorang lelaki yang dipercayai menyamar sebagai Tunku Ismail Ibrahim dalam Facebook.

Sepanjang mengendalikan dua akaun Facebook iaitu Diari Harian Tunku Mahkota Johor dan Tunku Mahkota Johor (Penasihat Utama TMJ) itu, suspek yang dikenali sebagai Miky telah memuat naik gambar dan aktiviti Tunku Ismail serta melayan komen-komen peminat yang menyangka dia adalah TMJ yang sebenar.


sumber asal: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2010&dt=0827&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_01.htm


kepada yang telah menjadi peminat akaun tersebut, anda disarankan meninggalkan akaun tersebut.


0 comments:

Catat Komen

Thanks for your comment.