2 Sep 2010

wanita dilarikan dan dilacurkan oleh kenalan suami

LEDANG: Padah minyak dagu wanita mati dibunuh, seorang wanita dilarikan kenalan suaminya dan dilacurkan kepada pemandu lori selama hampir sebulan sebelum ditemui dalam keadaan kebingungan di Stesen Bas Maharani di Muar.

LEMAH...Nori hanya mampu terbaring ketika menerima rawatan di HPSF.

Mangsa yang bekerja sebagai pembantu klinik berusia 26 tahun itu ditemui dalam keadaan serba tidak terurus dan terdapat kesan kecederaan pada badan wanita terbabit pada Sabtu lalu.

Kejadian bermula 7 Ogos lalu itu apabila mangsa yang hanya mahu dikenali sebagai Nori, 26, keluar dari rumah dekat Sungai Mati di sini, untuk ke Melaka kononnya ditugaskan mengikuti kursus di sebuah hospital swasta di Melaka sebelum menghilangkan diri.


Namun, suaminya, Shamsul, (bukan nama sebenar), 30, mengesyaki sesuatu yang buruk berlaku ke atas isterinya apabila panggilan telefonnya tidak dijawab.

Malah, isterinya itu seakan hilang pertimbangan selepas seminggu menghilangkan diri sebelum mengirimkan khidmat pesanan ringkas (SMS) memohon diceraikan serta-merta.

Shamsul dan ibu mentuanya Zainab, 58, percaya perilaku anaknya itu berubah sejak dia mengenali seorang pemandu lori ‘buaya darat’ terbabit yang sering berkunjung ke gerai makan milik keluarga berhampiran tempat tinggal mereka.
Berdasarkan perubatan tradisional, keluarga Shamsul percaya mangsa terkena ilmu hitam paling kuat iaitu minyak dagu wanita mati dibunuh menyebabkan Nori seakan hilang pertimbangan serta berubah sikap.

Ketika menceritakan semula kejadian itu, Nori yang ditemui di Hospital Pakar Sulatanah Fatimah (HPSF) berkata, sepanjang beberapa minggu bersama lelaki terbabit dia diperlakukan seperti hamba abdi dan diarahkan melakukan pelbagai kerja termasuk melayan lelaki.

“Saya diserahkan di bawah jagaan seorang wanita berasal dari Sabah yang menjaga keperluan dan sepanjang tempoh itu saya dipaksa melakukan pelbagai kerja termasuk bekerja di kilang selama beberapa hari,” katanya ketika ditemui.

Nori dimasukkan ke sebuah wad di HPSF kerana muntah darah secara tiba-tiba, malah sering meracau ketika dibawa pulang ke rumah.

Sementara itu, Shamsul berkata, isterinya juga pernah dipukul lelaki yang bekerja sebagai pemandu lori terbabit ketika cuba melarikan diri.

“Nori sempat menceritakan dia pernah ditumbuk, ditampar, malah disepak di perut kerana cuba melarikan diri dan sejak itu lelaki terbabit merancang menjualnya kepada orang lain.

“Saya percaya lelaki setan itu memaksa isteri melakukan pelbagai kerja sampingan termasuk kerja di kilang beberapa hari selain dipaksa melayan nafsu pemandu lori lain,” katanya.

Katanya, dia pernah membuat laporan polis dan beberapa anggota polis juga pernah hadir ke HPSF untuk mengambil keterangan daripadanya.

Bagaimanapun, katanya, usaha itu sia-sia kerana Nori berubah sikap secara tiba-tiba dan berkelakuan aneh termasuk enggan bercakap dengan sesiapa selain berbisik pada suaminya selain mengugut menikam dirinya.

“Perkara itu membuktikan Nori tertekan dan saya percaya dia mungkin menyembunyikan sesuatu daripada pengetahuan kami sekeluarga.

“Kami akan cuba merawat sakit misteri Nori dan jika dia beransur pulih, perkara ini akan diajukan kepada polis untuk tindakan selanjutnya,” katanya.

Shamsul berkata dia juga berbelah bagi kerana sekiranya bertindak bersendirian melaporkan kejadian itu kepada polis mungkin akan mengakibatkan rumah tangganya hancur.

Nori juga mendakwa lelaki setan itu akan membalas dendam sekiranya kejadian itu dilaporkan kepada polis.

Difahamkan, lelaki terbabit juga mempunyai beberapa rekod jenayah membabitkan kes pecah rumah dan jenayah ragut di sekitar Melaka.

sumber asal: http://www.hmetro.com.my/articles/Dijualkenalansuami/Article/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

2 comments:

 1. erm... nak kata apa?
  suami kan pelindung isteri
  dan suami isteri itu saling lengkap melengkapi...
  cam ner buleh jadik cam nier...

  BalasPadam
 2. ni antara risiko yang harus ditanggung oleh peniaga kedai makan

  BalasPadam

Thanks for your comment.