badan jadi biru selepas berenang di tasik

VICTORIA, Australia - Sekumpulan individu yang berenang pada waktu malam di Tasik Gippsland, baru-baru ini terkejut apabila tubuh mereka menjadi biru, lapor sebuah akhbar kelmarin.
TUBUH seorang lelaki bertukar menjadi biru di Tasik Gippsland, Australia baru-baru ini.


"Ia kelihatan seperti kami bermain dengan cat radioaktif," kata seorang jurugambar, Phil Hart yang merakamkan gambar pelik itu apabila dia dan rakannya selesai berenang di sebuah tasik.

Cahaya itu terbentuk oleh satu tindak balas kimia apabila kehidupan mikro organisma yang hidup secara semula jadi di dalam air diganggu.


Kombinasi kebakaran hutan dan banjir dipercayai menyebabkan tahap nutrien di dalam tasik itu bertambah. "Saya rasa bertuah kerana diberi peluang untuk melihat fenomena ini," kata Phil. - Agensi

sumber asal: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2011&dt=0128&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_06.htm

p o t p e t p o t p e t :

mungkinkah takde kesan sampingan kepada perenang² tu.
Jangan jadi cam cerita no ordinary family kat TV3 sudah.hehee..

Share on Google Plus

About simiey

Penulis merupakan seorang blogger separuh masa dan berminat untuk berkongsi pengalaman, pengetahuan,kemahiran serta cerita-cerita menarik dengan masyarakat.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. peliknya..


    dah follow! sory tak shoutbox. poblem. atmaanaqisya.blogspot.com

    BalasPadam
  2. haha...boleh jadi mcm superhero kot... :D

    BalasPadam

Thanks for your comment.