• Maklumat Terkini Covid-19

    Klik untuk mendapatkan maklumat terkini berkaitan Covid-19 seperti jumlah kes baharu, kes sembuh baharu dan kematian baharu.

  • Facebook Fanpage

    Klik untuk mendapatkan perkongsian terus melalui fanpage. Terdapat sesetengah perkongsian yang hanya dibuat melalui fanpage sahaja.

  • Ciapan Twitter

    Klik untuk mengikuti kemaskini secara terus melalui twitter.

  • Youtube Channel

    Klik untuk menonton video tutorial beserta dengan penerangan terperinci di channel youtube.

  • Kisah 25 Rasul

    Bermula 4 May 2020, satu kisah nabi dari 25 Rasul akan dikongsi setiap hari dan dijangka akan tamat selepas Hari Raya Aidilfitri. Semoga kita semua mendapat manfaat.

Buaian Gunggung tidak selamat, IKEA tarik balik produk telah dijual

Gedung beli-belah terkemuka, Ikea meminta mana-mana pelanggannya yang telah membeli produk buaian kanak-kanak Gunggung untuk segera mengembalikannya. 


Menurut Pengurus Kawasan Perniagaan untuk produk kanak-kanak di Ikea, Cindy Andersen, pihaknya telah menerima laporan insiden yang menunjukkan kelengkapan gantung pada buaian Gunggung tidak memenuhi syarat kualiti dan boleh mendatangkan risiko kecederaan serius kepada kanak-kanak. 

Mobile and Online Services has been suspended - Maybank Fake Alert!


Sampai ja Bandar Tenggara dari Tanah Merah pagi ni, terus online dan survey tiket  bas dan keretapi 12/6/2014. Malangnya, semua tiket keretapi da Sold Out. Ohh..bagi yang blom tau, skarang KTMB dah kurangkan jumlah gerabak. So, seat cepat habis. Jadi, kalau nak ke Pantai Timur, tarikh paling awal 16/6/2014, baru ada kosong.

Satu lagi, peraturan terbaru KTMB, seperti diberitahu salah seorang pegawai malam tadi.
"Penumpang tanpa tiket hanya dibenarkan meneruskan perjalanan maksimum 3 stesen seterusnya."

So, jangan cuba-cuba nak gamble macam sbelom ni yer..kan tak pasal-pasal terkandas.

Cuba-cuba tengok perkhidmatan tiket bas online. Cuba Sign Up laman web Bus Online Ticket, malas pulak rasanya nak menapak ke Larkin. Caj tambahan dikenakan, kalu tak silap 10% dari harga tiket.