• Maklumat Terkini Covid-19

    Klik untuk mendapatkan maklumat terkini berkaitan Covid-19 seperti jumlah kes baharu, kes sembuh baharu dan kematian baharu.

  • Facebook Fanpage

    Klik untuk mendapatkan perkongsian terus melalui fanpage. Terdapat sesetengah perkongsian yang hanya dibuat melalui fanpage sahaja.

  • Ciapan Twitter

    Klik untuk mengikuti kemaskini secara terus melalui twitter.

  • Youtube Channel

    Klik untuk menonton video tutorial beserta dengan penerangan terperinci di channel youtube.

  • Kisah 25 Rasul

    Bermula 4 May 2020, satu kisah nabi dari 25 Rasul akan dikongsi setiap hari dan dijangka akan tamat selepas Hari Raya Aidilfitri. Semoga kita semua mendapat manfaat.

1 Jun 2014

Mobile and Online Services has been suspended - Maybank Fake Alert!


Sampai ja Bandar Tenggara dari Tanah Merah pagi ni, terus online dan survey tiket  bas dan keretapi 12/6/2014. Malangnya, semua tiket keretapi da Sold Out. Ohh..bagi yang blom tau, skarang KTMB dah kurangkan jumlah gerabak. So, seat cepat habis. Jadi, kalau nak ke Pantai Timur, tarikh paling awal 16/6/2014, baru ada kosong.

Satu lagi, peraturan terbaru KTMB, seperti diberitahu salah seorang pegawai malam tadi.
"Penumpang tanpa tiket hanya dibenarkan meneruskan perjalanan maksimum 3 stesen seterusnya."

So, jangan cuba-cuba nak gamble macam sbelom ni yer..kan tak pasal-pasal terkandas.

Cuba-cuba tengok perkhidmatan tiket bas online. Cuba Sign Up laman web Bus Online Ticket, malas pulak rasanya nak menapak ke Larkin. Caj tambahan dikenakan, kalu tak silap 10% dari harga tiket.