16 Apr 2020

Chef hasilkan menu makanan bertemakan Covid-19

Covid-19 jelas memberikan impak negatif yang sangat besar ke atas umat manusia di seluruh dunia. Sehingga kini, jumlah jangkitan Covid-19 di seluruh dunia kini mencecah hampir 1.8 juta manakala kes kematian meningkat lebih 109,000 orang.

Koronavirus (Covid-19) boleh membunuh lebih ramai individu berbanding jumlah korban ketika Perang Dunia Pertama dan Perang Dunia Kedua yang meragut lebih 77 juta nyawa.
Korban Covid-19 diramal melebihi mangsa Perang Dunia
Pautan : https://www.sinarharian.com.my/article/78654/KHAS/Koronavirus/Korban-Covid-19-diramal-melebihi-mangsa-Perang-Dunia


Namun begitu, tidak dapat dinafikan terdapat peningkatan pada bahan jualan berasaskan makanan ekoran inisiatif beberapa negara yang melaksanakan perintah kawalan pergerakan malahan lebih tegas perintah berkurung.

Beberapa pengusaha makanan di beberapa negara telah mengambil inisiatif menghasilkan makanan bertemakan Covid-19 seperti bentuk virus itu sendiri serta isu yang berkaitan dengan Covid-19. Di samping dapat memberikan kesedaran dan mengenang peristiwa besar yang sedang dihadapi, usaha ini juga dapat meningkatkan jualan mereka.

Menu makanan berinspirasikan 'Corona'
Pautan : https://www.bharian.com.my/hujung-minggu/selera/2020/04/676177/menu-makanan-berinspirasikan-corona

Di Hanoi, Vietnam - burger bertemakan coronavirus

Di Perancis – telur easter bertema coronavirus

Di Jerman – kek menyerupai tisu tandas

Di Amerika – donut papar wajah pakar penyakit berjangkit

0 comments:

Catat Ulasan

Thanks for your comment.