Pos barang dari kelantan ke Kuala Lumpur sampai dalam masa 1 jam

Terima kasih Firefly Airlines !!๐Ÿ˜

Baru ambo tahu boleh pos barang dengan Fifefly. 1 jam dah smpai KL.

Adik ambo ni dudk KL, dio call ko umi ambo nak mkn ketupat palas, nok sekut rayo, nok lada solok, nok kueh kelate๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜…. Nok suruh ata KL. Nok pos ke KL rasanya lepas raya baru sapa.haha


Kita try guna khidmat Firefly, ambo pun baru tahu. Senang dan jimat masa. Harga pun takde la mahal sangat. Boleh tengok resit dalam gambar deh. Berat barang ambo pos 5.2kg jugak.

Kalau anda semua nk gunakan khidmat Firefly dalam masa seminggu sebelum raya ni, very recommended!


Langkah-langkahnya mudah je :

1. Mula-mula adik saya call Firefly Centre tanya. Centre kata boleh pos barang.
2. Cek dekat laman web Firefly untuk dapatkan jadual penerbangan dari destinasi anda ke tempat tujuan.
3. Sediakan barang-barang untuk dihantar
4. Terus ke kaunter Firefly dan isi form utk pengeposan.
5. Timbang, bayar dan check in barang. Ada nombor tracking flight dia akan tampal dekat kotak.
6. 1jam je barang sampai.
7. Pengirim dan penerima akan menerima mesej dari Firefly apabila barang selamat berlepas dan tiba ke destinasi.
8. Adik saya sedia menunggu di airport utk ambik barang.



Mudah, murah dan jimat masa!
Hanya RM21.20 untuk 5.2kg.

Berbaloikan!๐Ÿคฉ

Kredit : Hazalina Hamzah
Pautan : https://www.facebook.com/hazalina.hamzah.1/posts/1203300116688768

0 comments:

Catat Komen

Thanks for your comment.