26 Mei 2020

Telan cincin tunang dalam mimpi


Kebanyakan kita pasti pernah berhadapan dengan individu yang mengigau semasa tidur ataupun mengalaminya sendiri bukan? Ada yang bercakap, berjalan, berlari, menyanyi, menari dan macam-macam lagi ragam!

Terdapat beberapa faktor pencetus yang mungkin menyebabkan keadaan ini berlaku, antaranya:
1. Mimpi yang dialami ketika tidur terutamanya mimpi ngeri
2. Keletihan yang melampau akan buat anda mengigau
3. Stres dan tekanan yang dihadapi juga merupakan punca mengigau
4. Anda mungkin mengigau jika mengambil alkohol yang berlebihan
5. Mengalami sakit seperti demam atau selesema
6. Penyakit gangguan tidur juga akan boleh jadi punca anda mengigau

Kesimpulannya, jika pasangan, keluarga, kawan atau sesiapa sahaja individu yang kerap tidur bersama dengan anda mengadu bahawa anda pernah mengigau semasa tidur, segera berjumpa doktor.

Sering Mengigau Semasa Tidur, Ia Mungkin Tanda PENYAKIT!
Pautan : https://hellodoktor.com/ms/gaya-hidup-sihat/tips-kesihatan/mengigau-semasa-tidur/Sleepwalking atau masalah berjalan ketika tidur adalah satu keadaan dimana anak-anak mengalami masalah dalam pola tidur. Masalah berjalan ketika tidur ini juga berlaku dalam kalangan orang dewasa dimana mereka sudah terbiasa sejak dari kecil. Ada sesetengah pendapat yang mengatakan bahawa, kanak-kanak yang berjalan ketika tidur ini selalunya mempunyai masalah kencing tilam. Kalau anak-anak bermimpi pun boleh jadi punca kepada berjalan ketika tidur ni.

Kenapa Anak Selalu Berjalan Semasa Tidur? Rupanya Ini 4 Sebab Yang Ibubapa Kena ‘Take Note’!
Pautan : https://siraplimau.com/kenapa-anak-selalu-berjalan-semasa-tidur-rupanya-ini-4-sebab-yang-ibubapa-kena-take-note/Seorang wanita yang menyangka bermimpi menelan cincin pertunangannya terkejut kerana realitinya dia memang berbuat demikian.
Jenna Evans menyedari kejadian itu selepas sedar cincin berlian 2.4 karat tiada di jari manisnya.


Nbcnews.com melaporkan, Evans mencari cincin berkenaan namun gagal menemuinya, sebelum teringat dia ada bermimpi menelan barang kemas itu.Ingatkan mimpi, rupanya...
Pautan : https://www.hmetro.com.my/global/2020/05/582486/ingatkan-mimpi-rupanya
0 comments:

Catat Ulasan

Thanks for your comment.