28 Jun 2020

Otai main Pokemon Go guna 64 telefon dalam satu masa


Pokémon Go merupakan sebuah permainan mudah alih percuma untuk dimainkan berdasarkan lokasi realiti diperkukuhkan yang dikembangkan oleh Niantic, Inc dan diterbitkan oleh The Pokémon Company sebagai sebahagian daripada francais Pokémon. Ia telah dikeluarkan pada bulan Julai 2016 bagi peranti iOS dan Android.

Permainan ini membolehkan pemain untuk menangkap, menempur, dan melatih makhluk maya, dipanggil Pokémon, yang muncul di seluruh dunia sebenar. Ia menggunakan GPS dan kamera peranti yang serasi. Permainan ini adalah percuma untuk bermain walaupun ia menyokong pembelian dalam aplikasi bagi barangan permainan tambahan. Satu pilihan sahabat peranti boleh dipakai Bluetooth dirancang untuk keluaran akan datang, Pokémon Go Plus, dan akan memberi amaran kepada pengguna apabila Pokémon berdekatan.

Permainan ini dengan cepat menjadi salah satu aplikasi peranti pintar yang paling digunakan selepas dilancarkan, mengatasi rekod terdahulu yang dipegang oleh Candy Crush Saga di Amerika Syarikat, dan merupakan anugerah kepada nilai saham Nintendo, yang memiliki sebahagian daripada The Pokémon Company. Ia dipuji oleh beberapa profesional perubatan lantaran berpotensi meningkatkan kesihatan mental dan fizikal pemain, tetapi menarik beberapa kontroversi kerana laporan ia menyebabkan kemalangan dan menjadi gangguan awam di beberapa tempat.

Pokémon Go
Pautan : https://ms.wikipedia.org/wiki/Pok%C3%A9mon_Go


Seorang warga emas yang taasub bermain Pokemon Go sekali lagi menjadi tajuk berita utama antarabangsa apabila memasang 64 telefon pintar pada basikalnya untuk memudahkannya menangkap raksasa digital itu.

Sebelum ini, pada Ogos 2018, Chen San Yuan, 72, pernah menjadi perhatian ramai apabila gambarnya menjadi tular selepas memasang 11 telefon pintar dan membawa sembilan power bank ketika melakukan aksi itu di tengah bandar raya Taipei.

Sebelum ini, Chen mampu bermain Pokemon Go sehingga 20 jam tanpa henti sebelum 11 telefon dan sembilan 'power bank' yang dibawa dalam bakul basikalnya.

Chen yang juga pakar Feng Shui itu mengayuh basikalnya sekitar bandar Taipei, kadangkala sehingga jam 4 pagi untuk memburu 'raksasa'.


Dia mengaku membelanjakan sehingga £1,165 (RM6,000) sebulan untuk membeli pelbagai aplikasi berkaitan Pokemon Go serta peralatan.


Atuk Pokemon Go pasang 64 telefon pada basikal
Pautan : https://www.hmetro.com.my/utama/2020/06/594296/atuk-pokemon-go-pasang-64-telefon-pada-basikal

0 comments:

Catat Ulasan

Thanks for your comment.