12 Jul 2020

Pemuda 30 tahun meninggal dunia lepas hadiri Parti 'Eksperimen' Covid-19


Idea ‘parti Covid-19’ semua orang berkumpul bersama untuk melihat sekiranya virus itu benar dan sekiranya ada yang dijangkiti.

Siapa sangka “parti Covid-19” yang dihadiri bersama rakan-rakan menjadi yang terakhir dalam hidupnya.

Itulah luahan rasa seorang pesakit berusia 30 tahun yang meninggal dunia di Hospital Methodist di San Antonio, Texas di Amerika Syarikat (AS).


“Saya fikir saya telah buat kesilapan. Saya ingatkan ia main-main, tapi tidak,” kata-katanya yang terakhir sebelum meninggal dunia.

Menurut laporan ABC News, Dr Jane Appleby menerusi kenyataan berkata, pesakit berkenaan memberitahu jururawat mengenai parti tersebut, yang dikatakan dianjurkan oleh seseorang yang menghidap Covid-19.

“Ideanya adalah semua orang berkumpul bersama untuk melihat sekiranya virus itu adalah benar dan sekiranya ada yang dijangkiti,” kata Appleby.


Pemuda maut selepas sertai ‘parti Covid-19 menyangka ia sekadar main-main!
Pautan : https://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/2020/07/12/pemuda-maut-selepas-sertai-parti-covid-19-menyangka-ia-sekadar-main-main/


Covid-19 pernah digambarkan sebagai haiwan buas yang lapar. Jadi teruskan mengamalkan amalan penjarakan sosial, menjaga kebersihan diri dan menggunakan penutup muka semasa di luar rumah.

0 comments:

Catat Ulasan

Thanks for your comment.