23 Apr 2021

CePSWaM Keperluan mengisi Consignment Note (CN) dalam eSWIS hari yang sama buangan terjadual diangkut keluar dari premis

 

Terdahulu saya telah berkongsi secara ringkas Cara menggunakan laman web eSWIS Jabatan Alam Sekitar (JAS). Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan kertas kerja cara menggunakan laman web eSWIS, boleh ja hantar email kepada saya di simiey.a@gmail.com.


Untuk pengetahuan anda, JAS ke arah menguatkuasakan Peraturan - Peraturan Kualiti Alam Sekililing (Buangan Terjadual) 2005 melalui eSWIS.
Jadi, pihak JAS telah meminta premis pengeluar buangan (WG) untuk mengisi Consignment Note (CN) di dalam sistem eSWIS pada hari buangan terjadual (BT) diangkut keluar dari premis.


Ini bermakna, anda perlu mendapatkan beberapa maklumat seperti nama pemandu, no kad pengenalan, dan nombor plat lori/kenderaan yang akan mengangkut BT dari pegawai bertugas premis yang telah anda daftarkan dengan JAS sebelum hari pungutan untuk mengelakkan 'kelam-kabut' di hari kejadian.


Butang untuk memuat turun salinan CN dan juga kod bar boleh dimuat turun secara terus dari laman web eSWIS sejurus butang hantar ditekan selepas mengisi borang CN online.


Itu sahaja perkongsian untuk kali ini.Zahirkan tanda sokongan anda kepada artikel-artikel dari blog ini dengan klik iklan berkaitan. Terima kasih.

0 comments:

Catat Ulasan

Thanks for your comment.