• Maklumat Terkini Covid-19

    Klik untuk mendapatkan maklumat terkini berkaitan Covid-19 seperti jumlah kes baharu, kes sembuh baharu dan kematian baharu.

  • Facebook Fanpage

    Klik untuk mendapatkan perkongsian terus melalui fanpage. Terdapat sesetengah perkongsian yang hanya dibuat melalui fanpage sahaja.

  • Ciapan Twitter

    Klik untuk mengikuti kemaskini secara terus melalui twitter.

  • Youtube Channel

    Klik untuk menonton video tutorial beserta dengan penerangan terperinci di channel youtube.

  • Kisah 25 Rasul

    Bermula 4 May 2020, satu kisah nabi dari 25 Rasul akan dikongsi setiap hari dan dijangka akan tamat selepas Hari Raya Aidilfitri. Semoga kita semua mendapat manfaat.

Memaparkan catatan dengan label birokrasi. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label birokrasi. Papar semua catatan

8 Okt 2009

~ lupa password



smalam gatal nak ubah2 password, arini dah lupa..

dah mencuba dgn tekun 4 5 kali.
nah kluar benda alah ni..

You have entered an incorrect Password and have exceeded the maximum login attempts
As such, your access has been deactivated by the system. Our Customer Support Helpdesk is unable to reset or provide your existing password because your Password is only made known to you.

padan muka kawe.huhuu..
berikut ape yang dibualkan di bank awam siang tadi..
simieY® :  assalamualaikum cik.tumpang tanya

org bank :  waalaikumussalam.apa dia

simieY® :  saya lupa password perbankan on9. camane nk reset.

org bank :  oic, adik buka akaun kat bank mana aritu
* eh, sejak bila lak bank awam ni ada link dgn bank2 lain
simieY® :  saya buka akaun d bank awam parit raja

org bank :  ohh...adik kena pergi reset password kat sana. kat sini untuk orang yang buka akaun kat sini ja.

* satu bank pun lain2 kepala ke.huhuu...
simieY® : terima kasih cik.

balik kilang telefon dia punya customer support helpdesk. dapat 3 peluang lagi cuba,tapi hampa gak.
nampaknya lambat lagi baru boleh reset password.huhuu..

kadang2 kawe pun agak bengang jugak dgn karenah birokrasi sesetengah bank.

duk tgh2 bengang tu, teringat lak satu cerita masa nak buka akaun bank bulan 5 tempoh hari.