• Maklumat Terkini Covid-19

    Klik untuk mendapatkan maklumat terkini berkaitan Covid-19 seperti jumlah kes baharu, kes sembuh baharu dan kematian baharu.

  • Facebook Fanpage

    Klik untuk mendapatkan perkongsian terus melalui fanpage. Terdapat sesetengah perkongsian yang hanya dibuat melalui fanpage sahaja.

  • Ciapan Twitter

    Klik untuk mengikuti kemaskini secara terus melalui twitter.

  • Youtube Channel

    Klik untuk menonton video tutorial beserta dengan penerangan terperinci di channel youtube.

  • Kisah 25 Rasul

    Bermula 4 May 2020, satu kisah nabi dari 25 Rasul akan dikongsi setiap hari dan dijangka akan tamat selepas Hari Raya Aidilfitri. Semoga kita semua mendapat manfaat.

Memaparkan catatan dengan label dapat. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label dapat. Papar semua catatan

15 Nov 2021

Jemaah dibenar dapatkan visa umrah melalui aplikasi Eatmarna dan Tawakkalna

 

Kementerian Haji dan Umrah Arab Saudi mengumumkan kebenaran bagi jemaah dari luar Arab Saudi untuk mendapatkan visa umrah melalui aplikasi telefon pintar, "Eatmarna" dan "Tawakkalna."



Menurut Twitter rasmi kementerian itu, jemaah juga boleh mendapatkan kebenaran untuk menunaikan solat di Masjidil Haram dan menziarahi Masjid Nabawi melalui kedua-dua aplikasi berkenaan, selepas mendaftar melalui platform "Quddum" sebaik tiba di Arab Saudi.


"Bagi mempermudah urusan tetamu al-Rahman, kini jemaah dari luar Arab Saudi boleh mendapatkan visa umrah menerusi aplikasi "Eatmarna" dan "Tawakkalna" yang disediakan pada platform Google Play, App Store, App Gallery, Galaxy Store"," menurut kementerian.


Agensi Berita Arab Saudi (SPA) yang memetik kementerian menyatakan kebenaran ini bagaimanapun terhad kepada jemaah yang lengkap dua dos vaksin Covid-19 yang diiktiraf kerajaan Arab Saudi, selain mereka yang mendapat pengecualian seperti tertera pada aplikasi "Tawakkalna."


Sementara itu, bagi pemegang visa umrah yang belum lengkap dua dos vaksin pula diminta untuk segera mendapatkan suntikan dos kedua dalam masa 48 jam di mana-mana pusat pemberian vaksin (PPV) di negara berkenaan.


Syarat-syarat ini ditetapkan demi memelihara kesihatan jemaah seperti mana ditetapkan prosedur operasi standard (SOP) bagi mencegah penularan pandemik Covid-19.


Guna aplikasi telefon pintar dapatkan visa umrah

Pautan : https://www.hmetro.com.my/global/asia/2021/11/777587/guna-aplikasi-telefon-pintar-dapatkan-visa-umrah

14 Feb 2012

Pesan IPhone 4s dapat telefon mainan berus cat dan komik

“Saya terkejut selepas membuka kotak dikirim apabila mendapati ia hanya mengandungi berus cat terpakai, komik berbahasa Cina serta telefon mainan dan bukannya iPhone 4s yang menjadi idaman,” kata Faizal Hussin, 41, dari Taman Impian Jaya di sini, semalam.

Faizal yang juga pengurus sebuah syarikat swasta di sekitar bandar raya ini berkata, dia kerugian RM1,750 selepas diperdaya sindiket penjualan telefon bimbit terbabit yang beroperasi menerusi laman web.

Mengimbau kejadian, Faizal berkata, ketika melayari portal pengiklanan sindiket terbabit pada 3 Januari lalu, dia tertarik dengan iPhone 4s yang ditawarkan pada harga RM1,750 seunit oleh Jay One Communication and Services memandangkan harganya lebih murah berbanding harga pasaran iaitu sekitar RM2,400.

“Saya menghubungi nombor tertera untuk membuat pertanyaan berkaitan telefon bimbit berkenaan sebelum diminta memasukkan bayaran ke akaun bank tertera nama Yow Wei Xian.

6 Feb 2012

cara dapat iklan google adsense dari Malaysia

akaun google adsense dah diluluskan. kod iklan google adsense pun dah pasang pada blog/website.
selesai satu masalah.

aishh..asyik keluar iklan dari luar negara ja ni. takkan nak harapkan omputih klik iklan-iklan yang keluar. blog pula dalam bahasa melayu, paham pulak diorang.huhuu..
masalah juga ni..tak boleh jadi.

hari-hari baca akhbar online Berita Harian. elok ja iklan dari Malaysia kat situ. camane yer dia buat. iskk..tak boleh jadi ni.

cuba search kat google kot2 ada tips untuk dapatkan iklan google adsense dari Malaysia. hmmm..banyak la pulak entri yang ngajar cara buka akaun google adsense untuk blog bahasa melayu.