• Maklumat Terkini Covid-19

    Klik untuk mendapatkan maklumat terkini berkaitan Covid-19 seperti jumlah kes baharu, kes sembuh baharu dan kematian baharu.

  • Facebook Fanpage

    Klik untuk mendapatkan perkongsian terus melalui fanpage. Terdapat sesetengah perkongsian yang hanya dibuat melalui fanpage sahaja.

  • Ciapan Twitter

    Klik untuk mengikuti kemaskini secara terus melalui twitter.

  • Youtube Channel

    Klik untuk menonton video tutorial beserta dengan penerangan terperinci di channel youtube.

  • Kisah 25 Rasul

    Bermula 4 May 2020, satu kisah nabi dari 25 Rasul akan dikongsi setiap hari dan dijangka akan tamat selepas Hari Raya Aidilfitri. Semoga kita semua mendapat manfaat.

Memaparkan catatan dengan label informasi. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label informasi. Papar semua catatan

5 Apr 2020

10 Budak Super Ajaib (bukan kamen rider atau superhero2 lain)

Manusia-manusia berikut ini adalah satu dari sejuta kelahiran :

1. Kim Ung-Yong : Manusia Ber-IQ Tertinggi di Dunia

Lahir pada tahun 1962, Anak dari Korea ini dinobatkan sebagai manusia genius di seluruh dunia. Bayangkan Pada umur 4 tahun, dia sudah boleh membaca tulisan Jepun , Korea , Jerman, Inggeris. Pada umur 5 tahun ia mampu menyelesaikan masalah pada soalan kalkulus. Dia mencatatkan dirinya pada Guinness Book of World Records dengan "Highest IQ" 210.

24 Mac 2020

manusia dan juga binatang suka merajuk??

Repost :
anda pernah merajuk??
tipu la kalau tak pernah merajuk kan.hehee..

 sekadar gambar hiasan

15 Mei 2010

saja ja masukkan belut dalam dubur kawan untuk suka-suka

cacing yang banyak dalam perut pun boleh mendatangkan bahaya.
inikan pula seekor belut 20 inci panjang.huhuu..

Doctors had no idea how the eel had gotten into the man before his friends confessed to their prank.


A chef with possibly the worst friends in the world died after a live eel shoved up his rectum as a prank when he was passed out drunk gnawed through his guts.

The 59-year-old man, a chef, was reportedly taken to a Sichuan hospital complaining of abdominal pain, dehydration and a great deal of anal bleeding. He was soon diagnosed as being in a severe state of shock.

Doctors mystified by the man's abdominal pain and anal bleeding cut him open and were astonished to find the 20-inch eel lodged in his rectum.

lelaki paling bijak dunia tolak hadiah AS$1 juta (RM3.3 juta)

gambar orang yang bijak tu

ST PETERSBURG – Walaupun memenangi hadiah wang sebanyak AS$1 juta (RM3.3 juta) kerana menyelesaikan masalah matematik paling sukar sejak 100 tahun lalu, hadiah itu ditolak bulat-bulat oleh pakar matematik Rusia, Dr Grigory Perelman (gambar).

Bukan sahaja hadiah, lelaki berkenaan turut menolak gelaran manusia paling bijak di dunia yang diberikan kepadanya.

“Saya tidak memerlukan hadiah. Apa yang saya miliki sudah mencukupi,” kata Perelman berhubung tawaran oleh Institut Matematik Clay di Cambridge, Negeri Massachusetts iaitu sebuah institut berprestij dari Amerika Syarikat (AS) pada minggu lalu.

Dia yang berusia 44 tahun, diberikan hadiah itu kerana berjaya menyelesaikan masalah geometri sukar yang dinamakan Poincar conjecture.

10 Mei 2010

baby sebesar telur ayam!!!


gambar² kat bawah ni akan menceritakan segalanya.
jangan terkeliru lagi yer.hehee..Smiley

Marzipan Babies


Thought you'd be as fascinated with these as I was. These are made with marzipan (almond paste and egg white)....... really unbelievable! While some of the faces may look "crafted" rather than "real", every detail is amazing, and the rest looks VERY real. And whats more.... you could eat them (not that you would!).

23 Apr 2010

pbebank fake alert!!

hmm..sebelum ni dah dapat email maybank2u fake alert
pagi tadi dapat pbebank fake alert pulak  Smiley

pagi2 lagi dah suspen.huhuu.. Smiley

tak nak komen banyak untuk post kali ni
diharap sesiapa yang mempunyai akaun public bank berhati-hati bila terima email yang beritahu akaun anda ditahan

jangan terpedaya

selamat hari jumaat Smiley



13 Apr 2010

jom mendaftar di YouthSays.com

simieY nyaris-nyaris nak menang bid iPod Nano 8GB di YouthSays.com
laa..tak percaya. tengok gambar kat bawah.



satu angka ja kurang.hehee..
takde rezeki simieY
tahniah kepada saudara abong.

ini salah satu benda menarik kat YouthSays.com
kalau kita jawab survey pun dapat ganjaran juga.
bagus betul la :)

1 Apr 2010

nuffnang bagi warning kepada nuffnangers

petikan email yang simieY terima jam 9:20pm daripada nuffnang..

28 Mac 2010

industri penternakan burung layang - layang (burung walit)

 sekadar gambar hiasan

another boring sunday!!~
arini simieY telah buat keputusan untuk membersihkan 2 bilik belakang.
dah lebih stengah tahun 2 bilik belakang tu simieY jadikan stor dan hanya guna master room ja.
nanti boleh dijadikan guest rooms.
bilik - bilik tu pun dah jadi sarang burung, maklum la tertutup ja sebelum ni pintunya.
memang patut la 'dia' jadikan sarang.hehee..

21 Okt 2009

pakai bedak pun boleh bawak mati


cerita lama ni.saja korek kuar sbb da xde benda nak tulis. hohoo...
hati-hati bagi yang mengamalkan pemakaian talkum secara berlebihan tu yer
xkira la ketika tu musim kemarau atau bekalan air terputus




6 Okt 2009

maybank2u fake alert!!

kawe baru ja dapat email dari maybank2u.com
mungkin orang lain pun pernah dapat email camni


letak mouse di link, kuar address lain..

ini adalah fake alert!!!
jangan tertipu.huhuu..

tak dapat kawe bayangkan camane orang yang tak berapa peka tentang ni dan terus klik ja
link yang dia bagi. tak pasal2 kering duit dalam akaun kena sedut.



5 Okt 2009

mesin atm guna windows xp??

tahukah kamu2 semua
mesin atm@seangkatan dengannya menggunakan perisian windows xp.huhuu..
mungkinkah kawe sorang ja yang xtahu fakta ni

elok ja kawe sampai kat mesin atm cimb, mamat teknisen menonong keluar. mesin atm ada prob rupanya. time dia tgh loading kuar windows xp. terkejut la kiranya, maklum la xpernah amik tahu.hehee..