• Maklumat Terkini Covid-19

    Klik untuk mendapatkan maklumat terkini berkaitan Covid-19 seperti jumlah kes baharu, kes sembuh baharu dan kematian baharu.

  • Facebook Fanpage

    Klik untuk mendapatkan perkongsian terus melalui fanpage. Terdapat sesetengah perkongsian yang hanya dibuat melalui fanpage sahaja.

  • Ciapan Twitter

    Klik untuk mengikuti kemaskini secara terus melalui twitter.

  • Youtube Channel

    Klik untuk menonton video tutorial beserta dengan penerangan terperinci di channel youtube.

  • Kisah 25 Rasul

    Bermula 4 May 2020, satu kisah nabi dari 25 Rasul akan dikongsi setiap hari dan dijangka akan tamat selepas Hari Raya Aidilfitri. Semoga kita semua mendapat manfaat.

Memaparkan catatan dengan label lupa. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label lupa. Papar semua catatan

7 Jul 2015

Yahoo mail ke Google mail - Domain simiey.com melayang

Sbelom ni simieY guna Yahoo mail. Selepas bertukar telefon daripada Nokia E71 kepada Samsung Galaxy Tab 2 sejak 2 tahun lepas, simieY telah bertukar ke Google mail.

Sampai sekarang, Yahoo mail masih aktif tapi di sebabkan kekangan masa dah lama tak visit akaun tu.

Blog pun dah lama tak update, post kali terakhir pada Tuesday, September 16, 2014..dah nak cecah 10 bulan.

Sbelom ni, simieY ade wat pembacaan akhbar online, sambil baca sambil berkongsi la kiranya. Skarang ni, nak baca paper pon dah tak sempat. huhuu...

8 Feb 2012

Ex-App bantu melupakan bekas kekasih

Anda percaya anda temui cinta sejati di Internet, malangnya, kini si dia memutuskan hubungan dengan menggunakan khidmat pesanan ringkas (SMS) atau mengetepikan anda daripada kenalan Facebooknya tanpa sebarang alasan.

Namun, menonton televisyen tidak dapat membantu anda manakala rakan-rakan pula tidak tahan lagi mendengar rintihan sedih anda.

Sebaiknya, anda lupakan sahaja cara lama untuk membantu mengubati jiwa luka anda pada Hari Kekasih yang bakal menjelang.

7 Sep 2009

Surat Cinta

simieY®
Terima kasih tak terhingga kepada "seseorang" yang sudi berkongsi 'Surat Cinta' dengan Kawe. Semoga geng2 beroleh manfaat.insyaAllah.


sharing is caring!!~