• Maklumat Terkini Covid-19

    Klik untuk mendapatkan maklumat terkini berkaitan Covid-19 seperti jumlah kes baharu, kes sembuh baharu dan kematian baharu.

  • Facebook Fanpage

    Klik untuk mendapatkan perkongsian terus melalui fanpage. Terdapat sesetengah perkongsian yang hanya dibuat melalui fanpage sahaja.

  • Ciapan Twitter

    Klik untuk mengikuti kemaskini secara terus melalui twitter.

  • Youtube Channel

    Klik untuk menonton video tutorial beserta dengan penerangan terperinci di channel youtube.

  • Kisah 25 Rasul

    Bermula 4 May 2020, satu kisah nabi dari 25 Rasul akan dikongsi setiap hari dan dijangka akan tamat selepas Hari Raya Aidilfitri. Semoga kita semua mendapat manfaat.

Memaparkan catatan dengan label pengasah. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label pengasah. Papar semua catatan

20 Feb 2020

Rocky Si Kucing minta Pencakar Kuku

Pencakar Kuku
Ada orang yang memanggil pencakar kuku, pengasah kuku, pencakar kucing dan sebagainya. Apa yang pasti setiap rumah yang membela kucing memerlukan benda alah ni kalau taknak perabot anda menjadi mangsa.

Pencakar kuku pula bermacam-macam jenis, ada yang berbentuk tiang, seakan bangku, pokok. Tak kisah la, asalkan kucing korang suka. huhuu..

Kepada yang berkemampuan, pencakar kuku boleh diperolehi dengan harga serendah RM20. Saya search kat Shopee semalam, tapi dah takde stok. Geram pulak kita 😤😤😤

Ada juga beberapa website yang telah mengajar cara nak buat Pencakar kucing DIY. Saya senaraikan di bawah agar banyak external link kat post ni. hahaa..
1- Pokok kucing = Cat Tree (Yeahh! our DIY cat tree is done!)
2- PROJECT DIY MENGGILA..
3- Cara Membuat Kucing Anda Menggunakan Tempat Menggaruk