• Maklumat Terkini Covid-19

    Klik untuk mendapatkan maklumat terkini berkaitan Covid-19 seperti jumlah kes baharu, kes sembuh baharu dan kematian baharu.

  • Facebook Fanpage

    Klik untuk mendapatkan perkongsian terus melalui fanpage. Terdapat sesetengah perkongsian yang hanya dibuat melalui fanpage sahaja.

  • Ciapan Twitter

    Klik untuk mengikuti kemaskini secara terus melalui twitter.

  • Youtube Channel

    Klik untuk menonton video tutorial beserta dengan penerangan terperinci di channel youtube.

  • Kisah 25 Rasul

    Bermula 4 May 2020, satu kisah nabi dari 25 Rasul akan dikongsi setiap hari dan dijangka akan tamat selepas Hari Raya Aidilfitri. Semoga kita semua mendapat manfaat.

Memaparkan catatan dengan label wajah. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label wajah. Papar semua catatan

4 Feb 2016

Dua budak jadi tua sebelum usia

Dua beradik di India, Anjali Kumari, 7, dan Keshav Kumar yang baru berusia 18 bulan, menggemparkan penduduk kampungnya apabila rupa paras mereka kelihatan jauh lebih tua berbanding usia sebenar.

Adik beradik itu dilaporkan mengalami sindrom penyakit kulit yang jarang ditemui, iaitu Progeria yang membuatkan rupa paras seseorang yang mengalaminya kelihatan jauh lebih tua berbanding usia sebenar.

10 Mac 2012

kesian: dibenci perempuan kerana wajah seiras bekas diktator Korea Utara, Kim Jong-il

Rupa fizikal seorang lelaki yang kelihatan seperti bekas diktator Korea Utara, Kim Jong-il, menyebabkan dia hidup membujang sehingga kini.

Bekerja sebagai tukang paip di London Barat, William Cheong, 43, ternyata gagal menarik perhatian mana-mana wanita yang melihatnya tidak lebih daripada ‘jelmaan’ Jong-il.

Berasal dari Acton, Cheong berkata, sehingga kini dia masih bujang dan tidak mempunyai anak.

“Saya berharap dapat bertemu dengan wanita yang sesuai, tapi nampaknya, wajah seperti Jong-il ini tidak membantu,” katanya.

Selain wajah, ketinggian Cheong juga sama seperti Jong-il, iaitu 1.6 meter.

Dikenali sebagai KT di kalangan rakannya, Cheong berharap, kematian Jong-il akibat serangan jantung pada Disember tahun lalu mampu mengubah nasibnya.



Katanya, selepas Jong-il mati, mungkin nasibnya dalam percintaan menjadi lebih baik.

“Masalahnya, imej Jong-il itu masih segar dalam minda kebanyakan orang,” katanya.

Menurut Cheong, dia berasa sunyi - sama seperti watak diktator itu yang digambarkan dalam filem komedi aksi satira terbitan 2004, Team America: World Police.

Katanya, walaupun mungkin ada sesetengah pihak menganggap persamaan fizikalnya dengan Jong-il sesuatu yang istimewa, dia sendiri tidak beranggapan begitu.

“Cuma satu-satunya kelebihan saya ialah, menarik perhatian beberapa pihak untuk muncul sebagai watak Jong-il dalam iklan komersial,” katanya.

Baru-baru ini, dia muncul dalam iklan untuk sebuah firma telefon Denmark dengan membawa watak Jong-il.


Sementara itu, rakan Cheong berkata, kematian Jong-il gagal mengubah nasib lelaki terbabit.

“Cheong lelaki penyayang dan memiliki sebuah rumah menarik.

“Dia memiliki apa yang diperlukan untuk berkongsi hidup dengan seorang wanita, tetapi masalahnya, dia selalu disalah anggap.

“Penampilan semula jadinya seperti Jong-il gagal menarik perhatian mana-mana wanita,” katanya. - TS

sumber asal: myMetro

simieY: belum sampai masanya lagi tu..

26 Feb 2011

wajah hodoh kesan pengambilan methamphetamine berlebihan

SALEM - Pihak berkuasa Amerika Syarikat (AS) menyiarkan wajah-wajah penagih pil khayal methamphetamine yang bertukar menjadi hodoh selepas mereka mengambil dadah berkenaan, lapor sebuah akhbar semalam.
PEJABAT Syerif daerah Multnomah, Oregon mengeluarkan imej wajah seorang wanita yang berubah disebabkan pengambilan pil methamphetamine.

Pendedahan yang mengerikan itu dibuat dalam satu klip video selama 48 minit berjudul From Drugs to Mug. Klip video itu dibuat bagi memberi kesedaran kepada golongan muda supaya jangan terjebak ke dalam kancah penagihan dadah.

14 Okt 2010

Proton Inspira ganti Waja dipasaran

SUBANG JAYA 14 Okt. - Proton hari ini melancarkan model baru yang dinamakan Proton Inspira bagi menggantikan model Waja di pasaran.



7 Jul 2010

suntik minyak masak kerana ketagih silikon

Gila tak gilanya perempuan zaman sekarang. Sampai minyak masak yang patut buat goreng ayam dengan tempe pun dia hentam suntik dekat muka.
Akibatnya, kau orang tengoklah sendiri. Dah macam ayam goreng yang baru masak separuh jalan, tiba-tiba gas habis.

Perkara ni dilakukan oleh seorang wanita korea yang berusia 48 tahun, Hang Mioku. Mioku mengaku telah mula menjalani pembedahan plastik semasa berusia 28 tahun. Sejak itu, Mioku mula ketagih untuk melakukan pembedahan plastik pada wajahnya. Mioku memilih untuk mendapatkan khidmat pembedahan plastik yang murah dan tidak selamat untuk memenuhi keinginannya.

wajah Mioku sebelum dibedahplastikkan