• Maklumat Terkini Covid-19

    Klik untuk mendapatkan maklumat terkini berkaitan Covid-19 seperti jumlah kes baharu, kes sembuh baharu dan kematian baharu.

  • Facebook Fanpage

    Klik untuk mendapatkan perkongsian terus melalui fanpage. Terdapat sesetengah perkongsian yang hanya dibuat melalui fanpage sahaja.

  • Ciapan Twitter

    Klik untuk mengikuti kemaskini secara terus melalui twitter.

  • Youtube Channel

    Klik untuk menonton video tutorial beserta dengan penerangan terperinci di channel youtube.

  • Kisah 25 Rasul

    Bermula 4 May 2020, satu kisah nabi dari 25 Rasul akan dikongsi setiap hari dan dijangka akan tamat selepas Hari Raya Aidilfitri. Semoga kita semua mendapat manfaat.

Memaparkan catatan dengan label yahoo. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label yahoo. Papar semua catatan

7 Jul 2015

Yahoo mail ke Google mail - Domain simiey.com melayang

Sbelom ni simieY guna Yahoo mail. Selepas bertukar telefon daripada Nokia E71 kepada Samsung Galaxy Tab 2 sejak 2 tahun lepas, simieY telah bertukar ke Google mail.

Sampai sekarang, Yahoo mail masih aktif tapi di sebabkan kekangan masa dah lama tak visit akaun tu.

Blog pun dah lama tak update, post kali terakhir pada Tuesday, September 16, 2014..dah nak cecah 10 bulan.

Sbelom ni, simieY ade wat pembacaan akhbar online, sambil baca sambil berkongsi la kiranya. Skarang ni, nak baca paper pon dah tak sempat. huhuu...

21 Jan 2012

Pengasas Yahoo! letak jawatan secara mengejut

SAN FRANCISCO — Pengasas bersama Yahoo, Jerry Yang memutuskan untuk meninggalkan syarikat itu, di tengah-tengah kemelut, selepas hampir dua dekad menerajuinya.

Keputusan mengejutkan itu diumumkan semalam, kira-kira dua minggu selepas Yahoo Inc melantik bekas eksekutif PayPal, Scott Thomson sebagai ketua pegawai eksekutifnya.

Washington Post memetik laporan media berkata, Yang melahirkan sokongan ke atas Thompson dalam keputusannya meninggalkan lembaga pengarah Yahoo.

21 Mei 2010

cara block spam email pada Yahoo! mail

ape perasaan anda bila sign in ja email..
penuh inbox dengan email² sampah yang anda tak mahu baca.
kadang² rasa menyampah nak sign in email kan.keh³

kalau kumpul² semua email bawa keluar, mahu penuh satu bilik

simieY dah guna akaun email yang sama dari 31-Jul-2000 sampai sekarang
agak² dah satu lori sampah dapat email spam.hahaa..
hari ni baru tergerak hati nak berkongsi cara untuk setting block spam email.
selamat mencuba!!~